luni, 30 ianuarie 2012

videoclip cu protestatari

stiti bancul ala cu tanarul educat, care ajuta o batranica sa treaca strada, impotriva vointei ei? zilele trecute am vazut videoclipul bancului...
la rosia montana, in rolul babutei, un grup de localnici iesiti in strada strigau "stam pe un munte de aur, iar noi murim de foame!" si "vrem sa muncim!"
la bucuresti, un grup de intelectuali adunati in piata victoriei strigau "opriti proiectul rosia montana!"
eu le-as da crezare intelectualilor... pe-aia din rosia montana i-a prostit foamea si nu mai stiu ce vorbesc...

7 comentarii:

  1. oameni saraci mor de foame in toata tara, nu doar la Rosia Montana...
    se vede ca te-au pacalit cu reclamele lor

    RăspundețiȘtergere
  2. nu despre reclamele lor vorbeam... la alea n-am "pus botul"... eu spun aici despre o stire cu localnicii de acolo iesiti in strada...

    RăspundețiȘtergere
  3. comentariu de pe un site:

    Acest proiect duce lipsa de credibilitate! Nu ii crede nimeni oricat si orice promisiuni ar face. Si asta pe buna dreptate. Trebuie doar sa te uiti cati bani au investit in publicitate si postaci ca tine sa iti dai seama ca ei au nevoie de sprijinul "moral" al populatiei pentru a-si face treaba...

    Nu inteleg cum un roman, fie el si sarac, ar putea accepta distrugerea pamantului pentru care au luptat si au murit stramosii lui. Si asta pentru un pumn de galbeni... Nu pot sa ii inteleg pe aia de la televizor care au facut reclamele cu lacrimi in ochi, napastuiti de soarta, fara nimic pe masa, care primesc de fapt bani pentru a sustine un proiect criminal.

    Acest proiect este testul suprem pentru Romania. Daca pana acum poporul roman a inghitit multe si a rabdat, sper ca in acest caz sa nu mai accepte bataia de joc a politicienilor si samsarilor infometati.

    RăspundețiȘtergere
  4. „Putem câștiga, spun cei d la RMGC aproximativ patru miliarde de dolari din participațiunile statului, plus banii intrați indirect în economie. Totul, în decurs de aproximativ 16 ani, ceea ce înseamnă o medie de aproximativ 210 milioane de euro pe an. Dar, oameni buni, această sumă reprezintă 0,1% din PIB! Prin comparație, numai domeniul IT a contribuit în anul 2008 cu 7 miliarde de euro la PIB (!), adică de peste 33 de ori mai mult decât promite RMGC! Un calcul aritmetic simplu ne arată că economia românească, chiar așa în criză cum este ea, produce suma pe care ne-o promie RMGC pe an în aproximativ 2 sau 3 ore (!!) de muncă, la o medie de 22 de zile lucrătoare pe lună!”
    (cf. ION LONGIN POPESCU-Formula AS-Anul XXII, nr. 1002, ianuarie 2012)

    RăspundețiȘtergere
  5. @automation: inteleg ca oricine isi exprima o parere contrara "intelectualitatii" devine "postac"? insinuezi ca as fi fost platit pentru observatiile din articol. tu nu iti formezi o opinie decat daca esti platit sau se inscrie trendului?

    RăspundețiȘtergere
  6. @from the cave: e posibil sa ai dreptate, desi calculele prezentate sunt, evident, superficiale...
    - cat inseamna "plus banii intrati direct in economie"?
    - in 2008 romania nu era in criza (cat a produs industria IT in 2010?)...
    - cele 7 miliarde sunt calculate ca profit net? dar cele 4 miliarde?
    - cum sa compar cat produce economia romaneasca ("chiar si asa in criza", ca sa te citez) cu o singura afacere si sa demonstrezi ca face mai mult, deci afacerea respectiva e neprofitabila?
    - si o observatie subiectiva: n-as avea foarte mare incredere in "specialistii" care isi prezinta analizele economice in Formula AS... parerea mea...

    RăspundețiȘtergere
  7. o observatie generala: nu stiu de ce s-a inteles ca articolul este unul de sustinere a proiectului RMGC... este o simpla observatie a unui fenomen punctual!

    RăspundețiȘtergere